Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

Multimédia az Oktatásban Szakosztály

2013. évi ÖRÖKÖS TAGJA

Dr. Berke József

főiskolai tanár, MSc Lead Tutor

Keszthelyről indult el az a máig tartó mozgalom, amely NJSZT-MMO 2013 néven a 19. alkalommal tartja ma már nemzetközi találkozóját a multimédiával foglalkozók szakmai közösségének. A jelölt nemcsak kezdeményezője, elindítója, szervezője a „Multimédia az oktatásban” konferenciák „keszthelyi vonulatának”, hanem azóta is, a lelke, a motorja, a menedzsere, nemzetközi szaktekintélye a konferencia-sorozat rendezvényeinek. Vezető szerkesztője a konferencia események elektronikus összefoglalásainak.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság „Multimédia az oktatásban” szakosztály alapításának szakmai és szervezési előkészítésében oroszlánrészt vállalt. Létrehozta és szerkeszti a Jampaper-t: a szakterület igényes elektronikus folyóiratát.
Munkájáról így ír: „314 megjelent publikációnak vagyok szerzője vagy társszerzője: / Nyolc szakkönyv - hat interaktív melléklettel, egy interaktív tankönyv, kilenc elektronikus tankönyv, négy elektronikus jegyzet, egy egyetemi jegyzet, egy távoktatási munkafüzet. Hetvenhét cikkem jelent meg tudományos folyóiratban - ebből negyvenhat idegen nyelven. Száznegyvenkilenc lektorált konferencia, vagy egyéb szakmai fórumon hangzott el előadásom - ebből harminchét idegen nyelven. Harmincnyolc egyéb szakmai közleményem, népszerűsítő cikkem jelent meg - ebből kilenc idegen nyelven. Tizenhárom kutatási és fejlesztési jelentés szerzője, társszerzője vagyok – ebből kettő angol nyelvű. A nem publikált szakmai előadások száma tizenhárom.”

 

Az ösztöndíjak, továbbképzések, tanulmányutak száma: 14
Tíz hazai és nemzetközi szakmai társaságnak a tagja.
Huszonöt hazai és nemzetközi kutatási projektben tevékenykedett.
Főiskolai Tanár (Gábor Dénes Főiskola), MSc Lead Tutor (University of Hertfordshire).
Díjak, kitüntetések:
Alkotó Ifjúság Pályázat II. díj - PATE, (1990)
MTA VEAB II. díj - Magyar Tudományos Akadémia, (1991)
Rektori Dícsérő Oklevél, - PATE, (1998)
Kiváló oktató - GDF, (2001)
Multimédia az oktatásban gyűrű - életmű díj - NJSZT-MMO, (2007)
Tudásért aranyérem - KRF, (2010)