Kedves Felhasználó!
 

Rendhagyó, interaktív anyagot találhat a Tisztelt és Kitartó Olvasó a DVD lemezen. Rendhagyó, mivel a "Multimédia az oktatásban" konferencia sorozat, 17 évre tekint immár vissza. Rendhagyó, mivel a meglévő analóg és digitális anyagokat, a szereplőket felhasználva, rendszerezve próbáltuk bemutatni a "hazai multimédia" oktatásban való alkalmazását. Az elmúlt időszakban a multimédia megtalálta a maga szerepét az informatikai, a műszaki tudományokban, a gazdaságban, az oktatásban és sorolhatnánk számos olyan eltérő helyet, szerepet, amely területeken sikeresen bizonyította, hogy hatékonyan tud információt átadni és a rendszerezett ismeretek archiválása területén is szívesen fogadják. Bátran állíthatjuk napjaink, életünk részévé vált. Talán az óvodások játszanak vele, az elemi iskolások elkezdték használni, a hallgatók hallgatnak rá, az idejét munkával töltők használják és a koruk miatt pihenők még (mindig) érdeklődnek felőle. A továbbiak részletes taglalása helyett, beszéljen a lemez önmagáért!

Az elmúlt időszak sikereihez tartozik, hogy 2007. április 19.-én megalakult az NJSZT "Multimédia az oktatásban" Szakosztálya, amely a hazai multimédia szakmai közösségét tömöríti. A szakosztály céljai új kihívások és új megfeleltetések elé állítja a Közösségünket!

Régóta várt igényt elégítettünk ki, amikor 2006. őszén - hazai viszonylatban egyedülállóként - útjára indítottuk a "Journal of Applied Multimedia - JAMPAPER" angol-magyar kétnyelvű, szakmai folyóiratot, amely negyedévenként jelenik meg, elektronikus formában.

Rendhagyó és örömteli a szakmai közösség számára az is, hogy 2011-ben a "XVII. Multimédia az Oktatásban" konferencia először kerül külföldön, Erdélyben, Csíkszeredán megrendezésre.

A lemezről kialakítandó véleményhez tegyük hozzá a hála gondolatát is! Köszönet illeti a mindenkori Szervezőket, a Támogatókat és a Résztvevőket, valamint a jövőben ezen szerepkörökben majd Ténykedőket! Köszönet illeti a tartalmas, az érdekes és az unalmas Előadókat, hiszen ezekre mindig szükség van, szükségünk lesz. Köszönet illeti a Konferenciák külső "Szakembereit" (a fogadások, a borkóstolók és egyéb fontos szakmai programok aktív és passzív szereplőit),  a felejthetetlen élményeket, hangulatot az előadótermeken kívülre is megteremtőket. 

Bátran állíthatjuk, az induláskor nem mertük remélni, hogy ezen sorokra valaha is szükség lesz. Szerencsére tévedtünk! Kitartó, szívós munka áll mögöttünk, és néhány "Bulldog-akaratú " előtt! Reméljük a Tisztelt Felhasználó haszonnal pörgeti ezen korongot, talán nosztalgiával tölti el némely (elektronikus) emlék, vagy éppen kedvet kap, hogy a következő rendezvényünkön begyűjtsön néhányat.

Végezetül mit is kívánhatnánk Mindnyájunknak? Játszunk vele, használjuk, hallgassunk rá és ne vesszen ki belőlünk az érdeklődés iránta! Mindehhez kívánunk erőt, egészséget, kellemes és hasznos időtöltést!

 

A Szakosztály, a Szerkesztők, a Program és Szervező Bizottságok tagjai nevében: Dr. Berke József
 

Vissza a nyitólapra

A "Multimédia az oktatásban 1995-2010, MMO v 16.0 /Szerkesztette: Dr. Berke József, ISBN: 978-615-5036-04-0/" DVD alapú lektorált konferencia kiadvány on-line változata.